joi, 12 noiembrie 2009

Alegerile sunt cele care ne definesc

Apropo..n am mai scris de mult..sa vedem, alt subiect, alte idei, alte ganduri-->ganduri bine-intentionate, zic eu:D

Ceea ce ma enerveaza ,dar rau de tot enerveaza!! …este ca persoanele care par oarecum ‘’apropiate’’(adesea superficiale in prietenii si sentimente) sau dimpotriva , oameni pe care abia i ai cunoscut: sa fie ascunsi, sa traduc..sa nu spuna ceea ce gandesc si ma refer chiar si la detalii minore. Caci pana la urma detaliile fac totul, nu credeti?!? Si ei o fac unii din complezenta(ceea ce nu e asa de grav) ,altii pentru un interes, interes atat de ascuns , incat incepi sa ti insiri in minte sau sa ti imaginezi tot felul de chestii fara a stii exact ce iti imaginezi, cantaresti gravitatea vorbelor,apoi te gandesti dc ar putea fi real si cealalta varianta stii exact care le sunt interesele si incerci sa te aperi.

Sunt si repet inca o data , o persoana careia ii place ca cei din jur sa fie directi,atunci cand le o cer. Si consider k fiecare este asa in anumite momente, chiar dc adevarul poate nu suna asa frumos,dar makr stii exact ce sa alegi dintre optiunea de a nu te interesa ceea ce cred (better choice) sau de a tine cont de ce gandesc (lame choice, aici depinde de cat de bine te cunosti,iar dc e sa le dai dreptate, e bine sa o faci intr-o oarecare masura,fiindca tu esti singurul care stie cu adevarat cum ESTI cu adevarat! )

Pentru cei care nu pot spune ce gandesc knd ceva ii enerveaza: ideal ar fi sa va inarmati cu rabdare,mult calm si comunicare,desigur, dar asta tine gradul tau de acceptare fata de imperfectiunile celorlalti.Iar dc esti o persoana care nu accepta , mai bine ar fi sa spui exact ce simti,respectand totusi limitele, fiindca numai asa se rezolva un anumit conflict( conflict ce ar putea fi chiar interior),deci in final tot comunicarea e solutia.

Sentimente-->Pe cine minti dc nu spui ce simti? Numai pe tine, si e trist..o zic fiindca m am convins ca cel mai mult conteaza fericirea interioara si e mai bine sa spunem ceea ce gandim in unele momente knd ni se cere asta. Caci pana la urma si persoana respectiva poate ar aprecia un strop de adevar mai mult decat ceva fals. De mentionat k in acest articol ma refer in special la relatiile interumane si nu neaparat relatii de iubire, deci e mai amplu si general ceea ce vreau sa zic.

Asa k invatati sa va iubiti mai intai pe voi insivi si veti invata sa i apreciati si pe ceilalti la adevarata lor valoare si sa i iubiti asa cum sunt, cu bune si rele, sau dc nu..esti liber sa pleci din cercul lor,dar sa nu regreti mai tarziu..vorbele spuse sau faptele savarsite; totul depinde numai de tine, alegerile fiind cele care ne definesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu