marți, 3 noiembrie 2009

Ganduri si iar ganduri..

So I'm back, sa vedem..despre ce am putea sa vorbim.. hmmm, nu v-ati gandit niciodata ce grozav ar fi sa citesti sau makr sa intuiesti ce gandesc ceilalti despre tine, makr pentru cateva secunde?
Iar daca o persoana te enerveaza cumplit, cum ai putea sa-I ‘’umbli’’ la corason sau sa-i afli punctele slabe, pentru a nu mai fi asa nesuferita cu tine, caci pana la urma ceea ce conteaza cel mai mult este armonia dintre oameni, sau incercarea de a o pastra. Ei bine, consider , desi pentru altii ceea ce voi spune ar putea fi considerat..cam pueril sau prea visator, dar persoanele cu adevarat bune sunt cele cu adevarat fericite. Si deci nu cele preocupate de ce gandesc ceilalti sau paranoice, considerand k stiu sa intuiasca gandurile altora. Nu in ultimul rand, omul ia in consideratie faptele, ca un criteriu , ele ne definesc, nu gandurile neaparat. Mai intai gandesti, apoi vorbesti, apoi faci. Undeva ..pe parcurs, omul se mai razgandeste daca are motive, totul este sa ii dai sau nu motive.
Este foarte interesant sa ii asculti pe ceilalti, asa ii poti ‘’afla’’. Comunicarea este esenta, dar noi , in secolul vitezei, nu constientizam exact acest concept la adevarata sa valoare. Un om care are succes sau un om care este fericit este un om care gandeste pozitiv, fata de sine si fata de ceilalti, dar acest pozitivism nu este egal cu naivitate, cum pot considera multi. Atata timp cat stii limitele tale si limitele in general, este foarte important sa mergi inainte si sa nu te descurajezi, sa perseverezi si sa inveti, fiindca viata ne ofera multe lucuri sau situatii mereu noi , menite a ne testa capacitatile sau comportamentul.
Acum ceva timp, nush ce-mi veni sa intreb cateva persoane apropiate, cum ma vad ei…intr-un cuvant, concret cum ma considera, ce parere au… Multe nu stiau imediat cum sa raspunda..acel ‘’intr-un cuvant’’ parea un pic cam greu, cum sa concentrezi atata informatie sau perceptii doar intr-un cuvant? Asta fiindca sunt persoane apropiate si ma cunosc oarecum mai bine si mai indelungat decat ceilalti, cred k este motivul. Am auzit..raspunsul, si mi s-a parut cat 1000 de cuvinte, sincer, bineinteles identificandu-ma in acel raspuns :P. Cate intelesuri si cate cuvinte pot degenera dintr-unul singur..este incredibil! Incredibil cate poti exprima ,simti si exemplifica intr-un cuvant , care este adevarat, si la obiect cu subiectul respectiv. Mi se pare un exercitiu bun, ati fi mirati de raspunsuri, si totusi, impresionati de ele, chiar daca, poate nu sunt ‘’construite din miere’’ toate;) Dar daca esti o persoana care-ti asumi riscuri, atunci este un mod bun de a ‘’interactiona’’ cu mintile oamenilor.
Inchei printr-o poezioara:D

Draga jurnalule, vreau sa-mi aduci
In dar multe persoane care ma iubesc
Numai pe mine, si sa ma urci
La asteptarile pe care ,toti ei le doresc.

Morala? Toti suntem diferiti, unici si nu trebuie sa placem celorlalti de dragul de a fi placut. Daca esti tu insuti ai sanse mai multe si sa fii urat,dar si iubit, makr poti sa deosebesti mai clar:)))))

Un comentariu:

  1. Very interesting postul acesta despre gandurile oamenilor... da... sigur ca m-am gandit cat de grozav ar fi sa pot citi gandurile celorlalti(mai ales in situatiile mai importante pt mine.. cand chiar imi doream sa stiu ce gandesc anumite persoane) .. dar .. asa cum bine ai zis si tu my Kitty Kat.. mai bine ne asumam niste riscuri comportandu-ne asa cum suntem noi decat sa ne "chinuim" sa citim gandurile sau macar sa intuim ce gandesc cei din jur despre noi pentru ca ,mulandu-ne dupa gandurile altora nu mai putem sa diferentiem cine ne place sincer si cine ne place doar pentru ca stim ce gandesc despre noi si ne purtam asa dupa cum ne "gandesc " ei. Imi place mult fraza de sfarsit Kitty... ai pus bine punctul pe i in discutia asta. :>:>

    RăspundețiȘtergere